mandag 13. april 2009

DEN MERKELIGE HENDELSEN MED HUNDEN DEN NATTEN


Jeg har ikke brukt så mye tid på å lese denne påska. Det blir liksom litt knapt med tid når man har tre gutter å styre med:) Jeg fikk likevel lest en bok. Det var egentlig svogeren min som hadde den med på hyttetur, men han var mer opptatt med å grave hull i jorda så han kunne steke påskelam i skogen...( Påskelammet ble forresten utrolig godt) Derfor fikk jeg lest boka i stedet for. Det var en utrolig lettlest bok som var lest på noen få timer, men den var veldig god likevel!
Boka handler om Christopher som er femten år og lider av en mild form for autisme. En dag finner han hunden til Mrs Shears stukket i hjel med en høygaffel og bestemmer seg for å løse mysteriet. Men under etterforskningen finner han flere hemmeligheter som gjør at han legger ut på en liten reise.
Det som gjørboka god er at det er Christopher selv som forteller. Vi får dermed se historien gjennom øynene til en autist. Jeg kan ikke så mye om autisme, men synes fortellerstemmen virker ganske troverdig.
Det er alltid interessant å bli kjent med nye mennesker som man kan lære noe av. Jeg følte at Christopher kunne lære meg mye om hvordan man tenker som autist. Han kunne også lære meg mye annet nyttig, som eks matematiske formler og ting om universet:)

Jeg anbefaler denne boken!
(Forfatteren heter forresten Mark Haddon)2 kommentarer:

  1. Heisann. Fant bloggen din gjennom lenestyle.
    Du har en veldig koselig blogg.
    Det ser ut til at dere har hatt en fin påske. Og den boka du har lest virker det som jeg må skaffe meg selv også.

    Håper du får en fin uke.

    SvarSlett