søndag 15. mars 2009

GULLKORN

En av de herlige tingene med barn i huset er at man stadig blir servert gode, velformulerte gullkorn. Jeg har funnet ut at det er viktig å ta vare på disse morsomme tingene barna sier. Derfor har jeg hatt egne bøker til guttene helt fra de var født. Disse bøkene har jeg liggende lett tilgjengelig i skuffa i stuebordet. Her skriver jeg ned alt mulig om gutta. Eksempler på ting jeg skriver:
Søvn og mat-rutiner ( baby stadiet)
Vekst ( vekt)
Hverdags skildringer
Gullkorn
Interesser ( eks hva slags musikk som spilles mest, leker som er mest brukt osv)

Noen gullkorn deler jeg med dere her:

Eldstemann 4 år: Æ kunne ønske jeg var gammal
Mamma: Hvorfor det?
Gutt: Jo for æ vil fly opp til Jesus i himmelen. Da ska æ spør om han døde på korset på ordentlig.


En gang lekte vi tegneleken ( dvs vi bytter på å tegne og gjette hva den andre tegner) Gutten min tegnet en firkant og noen streker inni. Jeg tippet forskjellige ting ( eks dør, hus, bok...) Til slutt måtte han bare fortelle hva det var: " Det er en tiger". Dette kom litt overaskende da det ikke liknet mye. " Hvor er ansiktet til tigeren da?" prøvde jeg...
" Jeg klarer jo ikke å tegne en tiger, så jeg tegna bare buret..."
Godt tenkt, ikke sant???
Boka er stappfull av kommentarer og undring, filosofering osv osv som er kjempemoro for oss foreldre å lese. Så dersom du ikke allerede skriver ned vil jeg anbefale å gjøre det! Det viktige er å ha boka lett tilgjengelig:)


Ta vare på minnene:)


6 kommentarer:

  1. Å, der minnet du meg på det, ja... Jeg har hatt forsøk på slike bøker til stadighet, men de ligger aldri tilgjengelige nok. Men, nå skriver jeg ned noen gullkort i bloggen i det minste, så da får jeg spart å noe.

    Fantastisk tenkt det med tigerhistorien!

    SvarSlett
  2. Takk for tipset:-) Skal huske på det til han blir litt støre. Bloggen din er forresten kjempe interessang. Du er en meget god skribent;-)

    SvarSlett
  3. Så artig. Jeg kan dessverre ikke skryte av å ha gjort det samme, men skriver ned ord de sier, som f.eks Leberaspei = leverpostei.

    Knallgod tigerhistorie.

    SvarSlett
  4. takk for hilsen!!!
    jeg har tidligere brukt elements 6...som er veldig, veldig bra...er kommet i ny versjon nå (elements 7), som koster rundt 1000-lappen!!!
    men nå har jeg slått på stortromma og investert i storebroren...Photoshop cs4...koster MYE!!! men det er helt SUPERT!!! jeg er helt ny på det...men jeg ser jo at det er uante muligheter der:)))

    skjønn tigerhistorie:)))
    klem tara...

    SvarSlett
  5. FANTASTISK! Hahaha.....den gutten er jo kreativiteten selv:)

    SvarSlett
  6. Og forresten, den tegnehistorien ble en suksess her i kollektivet;)

    SvarSlett